Scrisoare pentru Romania


Adevărul de Alba mutilează adevărul de la Sibiu

Păstrați Roșia verde!

Kamikaze combate cenzura. Pentru a sparge embargoul informaţional impus prin publicitatea Roșia Montană Gold Corporation – cu efect în mass-media centrală și unele instituţii media din Transilvania – publicaţia noastră oferă spaţiu de exprimare liberă celor refuzaţi în altă parte.

Ediția de Alba Iulia a cotidianului Adevărul a anunțat, luni, un cutremur grav la Roșia Montană. Concret, ziarul spunea sec: „Proiectul minier de la Roșia Montană a primit aviz de mediu de la Agenția Regională Sibiu“. Știrea asta ar fi însemnat un dezastru și m-ar fi tulburat și pe mine dacă n-ar fi dat-o și Kamikaze acum o săptămână. Dar nu numai la promptitudinea care face diferența dintre un cotidian și un săptămânal vreau să mă refer, ci și la corectitudinea știrii: ediția de Alba dezinformează sever, pentru că nu proiectul minier a primit avizul de mediu, ci doar planul de urbanism zonal (PUZ).

Cutremur la Roșia Montană

Diferența dintre „proiect“ și „PUZ-ul pentru proiect“ este echivalabilă cu diferența dintre un cutremur de 8 grade și unul de 3,9 grade pe scara Richter. Așa cum arată articolul, garnisit cu punctele de vedere ale directorului Agenției de la Sibiu și cu cel al directorului general Roșia Montană Gold Corporation (RMGC), el este un produs tipic de propagandă al RMGC. O organizație neguvernamentală a protestat la cartierul general al holdingului Adevărul și a obținut corectarea titlului, semn că Adevărul funcționează la București altfel decât la Alba. Și da, la știrea că Sibiul a dat avizul cu pricina, la Roșia Montană a fost, vineri (26 martie), un cutremur de 3,9 grade.

„CFR = Cianura Fură România“ (un clujean supărat)

Vestea cu adevărat proastă ar fi fost că Adevărul ar fi cedat și el ofertelor otrăvite ale RMGC și s-ar fi aliniat cu restul corului de susținători. Vă reamintesc că, după ce și-a cumpărat simpatia majorității ziarelor și televiziunilor naționale și a celor din jurul Roșiei Montană, RMGC și-a atras bloggeri, un festival internațional de teatru (tot la Sibiu!) și, după ce a pompat 100.000 de euro în echipa de fotbal FC Unirea (Alba Iulia), a semnat, la începutul lunii martie, un contract de sponsorizare și cu CFR Cluj. Oare clubul de tăietori de păduri din UDMR nu e interesat de un campionat de defrișări la Roșia Montană? (Mircea Toma) de aici
Cat iti trebuie sa speli creierul unoar oameni de la munte care nu au nici macar 4 clase?
Pe mine m-au disperat astia cu scrisoarea lor pentru Romania.
Ma intreb cate vaci le-au dat celor care au facut acele filmulete menite sa atraga”mila Romaniei” si cat de tampiti pot fii oamenii din acel sat sa creada ca daca va fi dat drumul proiectului de la Rosia Montana, ei sau copii lor vor avea locuri de munca sivor trai fericiti pana la adanci batraneti. Deschiderea proiectului din Rosia Montana va fi cea mai mare prostie .anti proiectul de la rosia montana
filmuletul de aici

This entry was posted in alba iulia, anti rosia montana, basescu and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s