Marijuana


Marijuana, un amestec din frunzele, tulpina si semintele uscate si maruntite ale celebrei si controversate Cannabis sativa (canepa), este folosita inca din antichitate ca medicament.”de fapt Cannabis indica are continutul de thc suficient de mare, Nu va apucati sa fumati canepa din gradina decat daca faceti hasis din ea, altfel iti rupi plamani degeaba“

Cercetatorii de la Harvard University au descoperit ca principala componenta a plantei Cannabis sativa (canepa / marijuana) este foarte eficienta in oprirea extinderii cancerului la plamani. Este vorba de THC – delta-tetrahidrocannabinol – care reduce dezvoltarea tumorilor la jumatate, in cazurile obisnuite de cancer, si tine boala pe loc.

Compusul “se pare ca are un efect de suprimare asupra anumitor celule canceroase” a explicat Dr. Len Horovitz, un specialist in boli de plamani de la Lenox Hill Hospital, New York. El a mai adaugat: “Ar fi ironic sa-i spui cuiva care fumeaza tigari sa adauge si un pic de marijuana”.

THC-ul a fost injectat unor cobai carora le fusesera implantate celule umane de la persoane care sufera de aceasta boala. Tumorile s-au micsorat la jumatate, in trei saptamani.

Cancerul de plamani este principala forma de cancer care rapune cele mai multe vieti, in intreaga lume. Tumorile sunt foarte agresive si nu raspund bine la chimioterapie. Specialistii sustin ca THC-ul ajuta si in lupta impotriva cancerului de prostata si de piele.

Totodata, marijuana are un efect pozitiv asupra memoriei, unele substante continute in acest drog contribuind la dezvoltarea materiei cenusii din creier.

O componenta a marijuanei, ar putea astfel sa stimuleze dezvoltarea neuronilor, cercetatorii de la Universitatea de Stat din Ohio (SUA) demonstrand ca un medicament sintetic, similar substantei tetra-hydro-cannabinol, (THC – continuta de plantele de canabis), a condus la ameliorarea performantelor de memorie la cobai.

THC, cea mai importanta substanta halucinogena continuta in marijuana, are, se pare, actiune antiinflamatorie asupra creierului, stimulind, totodata, cresterea celulelor nervoase. Cu ocazia unor studii anterioare, cercetatorii din echipa condusa de psihologul Gary Wenk au putut demonstra faptul ca substanta, cu complicatul nume WIN-55212-2, dezvolta efecte pozitive asupra memoriei.

Un raport din 1972 cerut de Richard Nixon arata ca “In short, marijuana
is not generally viewed by participants in the criminal justice community as a major contributing influence in the commission of delinquent or criminal acts”.

Chiar si cei de la Fundatia Drug Free America si-au schimbat parerea cu privire la propaganda potrivit careia marijuana duce la cresterea infractionalitatii si au aratat ca marijuana ii face pe consumatorii ei sa nu faca nimic.

De ce marijuana, care exista inca de la inceputurile lumii, a fost interzisa tocmai in secolul al XX-lea o sa ramana mereu una dintre cele mai mari dileme ale unora. Interesant este ca dupa ce Olanda a legalizat marijuana, numarul fumatorilor de marijuana s-a triplat de la 15 la 44%.

Din aceesi gama si intrebarea de ce in unele tari se fac ani grei de puscarie pentru detinerea de marijuana, iar in altele e tolerata?

Pe de alta parte, in contextul in care s-a demonstrat ca numarul fumatorilor de marijuana din Olanda este cu jumatate mai mic decat cel al celor din America (unde este ilegala) – 2,5% dintre tineri fumeaza marijuana in fiecare luna in Olanda, in timp ce 5% fumeaza marijuana tot lunar, dar de data asta in America , de ce oare nu se legalizeaza fructul oprit tocmai sa fie eliminat complexul fructului oprit?

Militantii europeni pentru legalizarea marijuanei asteapta acum un raspuns din partea UE, care sa adopte o serie de masuri , printre care si dreptul de a detine un minimum de x grame fara riscul gratiilor…
de la : Relax

This entry was posted in amsterdam, baseasca, vodka, weed and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Marijuana

  1. …………..Cei care fumeaza marijuana – chiar foarte des si de mult timp – nu par sa fie in pericol sa se imbolnaveasca de cancer la plamani in mai mare masura decat nefumatorii. De asemenea fumatul de marijuana nu pare sa creasca nici riscul cancerelor in regiunea capului la limba gura gat sau la esofag.Aceste descoperiri i-au surprins pe cercetatori. Ne asteptam sa descoperim ca o istorie a unei folosiri masive de marijuana – de peste 500-1000 de ori – sporeste riscul de a face cancer dupa cativa ani sau decenii de la expunerea la marijuana spune Donald Tashkin profesor de medicina la Scoala de Medicina David Geffen la UCLA.Cercatatorii au studiat 611 de bolnavi de cancer din Los Angeles dintre care 601 aveau cancer in regiunile capului si gatului si 1040 de oameni fara cancer care aveau aceleasi varste si proveneau din aceleasi .

  2. De ce este buna marijuana si totusi este interzisa chiar si in Amsterdam ea fiind tolerata si nu legala? Marijuana un amestec din frunzele tulpina si semintele uscate si maruntite ale celebrei si controversate Cannabis sativa canepa este folosita inca din antichitate ca medicament.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s